CALDU DE FRÉJOLES A LA TRASMONTANA

 


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Caldu de Fréjoles a la Trasmontana.
Ingredientes.
Duración na elaboración: 2h.
500 g de fréjoles bermeyos.
200g de pan, cortáu en ronchas.
200g de chicha de marranu (freba ou paletilla), cortada en cachicos.
2 acenorias, cortadas en ronchas.
1 ceboulla grande, picada.
2 dientes ayu, picaos.
1 fueya de llaurer.
Aceite.
Sal y pimienta ñegra.
1 chourizu cortáu en ronchas.
Farina.
Salsa fresca picada p’adornar.
Instrucciones pa cocinar.
Deixe los fréjoles de remoyu durgante la noche.
Escurra los fréjoles y cocínelos en augua fresca hasta que queiden amurosos, mas firmes. Apártelos.
Nuna pota grande, caliente’l aceite y saltei la cebolla y l’ayu hasta que queiden traslúcidos.
Adicione la chicha de marranu y déixelu dourar.
Uña las ronchas de pan y llinguaniza, l’acenoria y la fueya de llaurer. Tempera con sal y pimienta.
Déixelu cocinar nel llumbre, a fuegu llentu por cerca de 30 minutos, remexendo de cuando en vé.
Adicione los fréjoles cocidos y un poucu de áugua de cocidu pa conseguir un buen caldu.
Nun pote a parte, cocine la farina n’augua durgante cerca de 15 minutos. Depués corte en ronchas y adicionelu al cocidu.
Deixe los fréjoles cocinar en fuegu llentu hasta que tolos ingredientes estén bien envuentu, y el caldu espese un poquinin.
Sirva caliente, decoráu con perexil frescu picáu.

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