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LA FIGAL
LA FIGAL
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La figal surdíu nel Neolíticu, más
concretamente n’Afganistan, siendo más tarde difundíu pola zona del Mar Mediterraneu.
Esta ye considerada ún de los primeiros árbores en ser cultiváu pol Home.
Este árbol, nel siglu V, depués de la
cayía del Imperiu romanu esparigíuse por Europa, llegando a Pertual, gracias a
los árabes nel siglu VIII.
En Pertual, la figal está mui
presente nel Algarve, siendo’l sou frutu (el figu) consideráu parte la de dieta
tradicional algarvia. En 1708, polas suas propiedades nutritivas, el figu del
Algarve yera exportáu pa dalgunos paises, siendo estos: Holanda, Belxíca,
Francia y Inglaterra.
A mayores, de ser esportáu, el figu
del Algarve también yera usáu na fabricación de compotas, bebidas alcohólicas
(aguardiente de figu) y nos dulces del Algarve, siendo cumo exemplos, el queisu
de figu, figos enllenos y a mayores estrellas de figu, pudiendo asína ser
consumíos tanto frescu, cumo secu.
D’interés: Existen cerca de 755 variedades
de figales nel mundu.
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