SOPAS D'ACEITE Y AYU NA COCINA TRANSMONTANA
SOPAS D’ACEITE Y AYU.
Del llibru Cocina Transmontana, de Hernani Ermida. Ed. Everest.
Las sopas y el pan siempre fueron duas formas de sustentu, precipalmente cuando n’épocas menos abondosas nun había más nada pa comer. En Tras-os-montes, por exemplu, aconchábase cachos de pan duru nun pocillu, uñíase un poucu de cebolla y ayos, y vertíase sobre ellas el caldu fervíu de cocer carne ou llegumbres.
Temporada de Consumu: IVIERNU
Recomendáu pa ENTRADA
Receta pa 4 personas.
Tiempo d’elaboración: 30 minutos.
Grau de dificultá: FÁCIL.
Vinu recomendáu: TINTU.
INGREDIENTES:
1 ll. de caldu de chicha.
50 g de mazuca de marranu compuesta.
8 rabanadas de pan migáu transmontanu.
1 dll. d’aceite.
1 ramicu de hortelana
Unu. Lleve una pota al llumbre con el caldu de chicha y deixe fervir.
Dous. Corte la carne en cachicos y uñílos al caldu.
Tres. Reparte las rabanadas de pan pa cuatro pocillos sobre ellas los dientes de ayu, anteriormente descascaos y ronchas.
Cuatru. Vierta depués las rabanadas de pan col aceite y col caldu de carne a fervir. Uña las fueyas d’hortelana y sirva bien caliente.
Comentários