SOPAS D'ACEITE Y AYU NA COCINA TRANSMONTANA

 


SOPAS D’ACEITE Y AYU.

Del llibru Cocina Transmontana, de Hernani Ermida. Ed. Everest.

Las sopas y el pan siempre fueron duas formas de sustentu, precipalmente cuando n’épocas menos abondosas nun había más nada pa comer. En Tras-os-montes, por exemplu, aconchábase cachos de pan duru nun pocillu, uñíase un poucu de cebolla y ayos, y vertíase sobre ellas el caldu fervíu de cocer carne ou llegumbres.

Temporada de Consumu: IVIERNU

Recomendáu pa ENTRADA

Receta pa 4 personas.

Tiempo d’elaboración: 30 minutos.

Grau de dificultá: FÁCIL.

Vinu recomendáu: TINTU.

INGREDIENTES:

1 ll. de caldu de chicha.

50 g de mazuca de marranu compuesta.

8 rabanadas de pan migáu transmontanu.

1 dll. d’aceite.

1 ramicu de hortelana

Unu. Lleve una pota al llumbre con el caldu de chicha y deixe fervir.

Dous. Corte la carne en cachicos y uñílos al caldu.

Tres. Reparte las rabanadas de pan pa cuatro pocillos sobre ellas los dientes de ayu, anteriormente descascaos y ronchas.

Cuatru. Vierta depués las rabanadas de pan col aceite y col caldu de carne a fervir. Uña las fueyas d’hortelana y sirva bien caliente.


Comentários

Mensagens populares