FOLAR DE MIRANDELA



Del llibru Cocina Transmontana, de Hernani Ermida. Ed. Everest. 

FOLAR DE MIRANDELA

El folar yera una prenda que los padrinos ofertaban a los afiyaos na Pascua.

Mas, también yera un xeitu en que las personas pagaban favores unas a outras.

Huei’n dia, ye una receta tradicional cumo tantas outras que s’apriguera en cualisquier momentu del añu. Existe outra crase de folares, cumo ye’l de Chaves.

Temporada de Consumu: Todu’l añu, n’especial na Páscua.

Aconseyáu pa Entrada, Merienda y petiscu.

Receta pa 10 personas.

Tiempu d’Elaboración: 3 horas y 30 minutos.

Gráu de dificultá: FÁCIL.

Vinu aconseyaú: TINTU.

INGREDIENTES:

Pa la masa:

1kg de farina

30 g de furmientu de panadeiru.

1 dll. de augua mornia.

6 güevos.

2 dll. d’aceite.

50 g de margarina.

1 migayicu de sal.

Farina pa espurrir.

Margarina pa untar.

 

Pal enllenu:

1 llonganiza de chourizu.

1 salpicão

300 g de freba.

 

UNU. Escomience pola masa: eiche la farina drento d’un pocillu y ábrale un cavancu.

DOUS. Desleir el furmientu n’augua mornia y uñele después los güevos, el lleche, l’aceite, la margarina previamente desleída y el sal.

Envuelva todu mui bien.

TRES. Eiche depués l’envueltu anterior nel cavancu que se fizou na farina, amasando bien hasta conseguir una masa lisa y fofa. Faiga una bola cola masa y déixela lleldar durgante duas horas.

CUATRU. Entretantu, apriguere’l enllenu: tire la pillexu del chourizu y del sapicão y córtelos en ronchas. Corte la freba en cachicos.

CINCU: Esparrama la margarina nel molde. Cuando la masa llelde, uñele las carnes y envuélvelas bien. Ponga la masa drento del molde, extienda y deixe fermentar más de 30 minutos.

SEIS: Lleva después al fornu previamente enroxáu a 200ºC durgante 40 minutos. Retire, déixelu enturunar un poucu y sirva.

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