FOLAR DE MIRANDELA
Del llibru Cocina Transmontana, de Hernani Ermida. Ed. Everest.
FOLAR DE MIRANDELA
El folar yera una prenda que los padrinos ofertaban a los afiyaos na Pascua.
Mas, también yera un xeitu en que las personas pagaban favores unas a outras.
Huei’n dia, ye una receta tradicional cumo tantas outras que s’apriguera en cualisquier momentu del añu. Existe outra crase de folares, cumo ye’l de Chaves.
Temporada de Consumu: Todu’l añu, n’especial na Páscua.
Aconseyáu pa Entrada,
Merienda y petiscu.
Receta pa 10 personas.
Tiempu d’Elaboración: 3 horas y 30 minutos.
Gráu de dificultá: FÁCIL.
Vinu aconseyaú: TINTU.
INGREDIENTES:
Pa la masa:
1kg de farina
30 g de furmientu de panadeiru.
1 dll. de augua mornia.
6 güevos.
2 dll. d’aceite.
50 g de margarina.
1 migayicu de sal.
Farina pa espurrir.
Margarina pa untar.
Pal enllenu:
1 llonganiza de chourizu.
1 salpicão
300 g de freba.
UNU. Escomience pola masa: eiche la farina drento d’un pocillu y ábrale un cavancu.
DOUS. Desleir el furmientu n’augua mornia y uñele después los güevos, el lleche, l’aceite, la margarina previamente desleída y el sal.
Envuelva todu mui bien.
TRES. Eiche depués l’envueltu anterior nel cavancu que se fizou na farina, amasando bien hasta conseguir una masa lisa y fofa. Faiga una bola cola masa y déixela lleldar durgante duas horas.
CUATRU. Entretantu, apriguere’l enllenu: tire la pillexu del chourizu y del sapicão y córtelos en ronchas. Corte la freba en cachicos.
CINCU: Esparrama la margarina nel molde. Cuando la masa llelde, uñele las carnes y envuélvelas bien. Ponga la masa drento del molde, extienda y deixe fermentar más de 30 minutos.
SEIS: Lleva después al fornu previamente enroxáu a 200ºC durgante 40 minutos. Retire, déixelu enturunar un poucu y sirva.
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