¿L'AGRICULTURA ECOLÓXICA PODRÍA ASISTIR A LA POBRACIÓN MUNDIAL?
Qué
si l’agricultura ecolóxica podría asistir a tantos millones
de pobración qu’hai anguaño, craramente, en cifras
macroeconómicas, cumo se diz, nun lo séi a ciencia cierta, mas lo
que si séi, ye qu’el “problema” del capitalismu nun ye
precisamente la pouca producción, la escasez, la falta, sinon, lo
que cría la crisis alimentaria, polo que sufre tantas calamidades
tantas personas, ye la desigualdá, l’acumulación nunos poucos.
Agora
mesmu, entovía nun se produz rialmente casi nada de Organismos
Xeneticamente Modificaos, más conocíos por Tresxénicos, pa
l’alimentación humana directa, agora lo que se produz ye destinu
al cebo d’animales.
Todos
estos “Tresxénicos” úsanse pa piensos, cumo’l miyu, cumo la
soya, precipalmente.
Pa
esto, está ocupándose grandes territorios que nun producen
alimentos, cereales, verduras, frutas, hortícolas, tubérculos…
sinon grasas y proteina animal que son los elementos que menos
proporción precisamos na dieta y si vitaminas, i hidratos de
carbonu.
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