BACALLAU TRASMONTANU A LA BRASA
BACALLAU
TRASMONTANU A LA BRASA
Ingredientes
pa 4 personas.
500 g de
bacallau esmigáu y pingáu.
2
cebollas.
20
patacas pequeiñas.
4
güevos.
Salsa,
aceite y aceitunas ñegras.
Aceite pa freir.
3 dientes d’ayu.
Instrucciones pa cocinar.
1.
Escascar
las patacas y cortar en palicos bien finos, freir las patacas en aceite.
2.
Facer
un sofritu de la cebolla en medias llunas y ayu picáu, cuando la cebolla estéi
dourada, uñíla al bacallau esmigáu y pingáu, escurrir bien el bacallau pa
eliminar l’escesu d’augua.
3. Freir todu xuntu. Uñíle de poucu a poucu las patacas
ya fritas, dir remeyendo siempre, batir los güevos nun recipiente con un poucu
de salsa, xuntar al bacallau, remeyendo siempre a fuegu llentu. Cuando’l güevu
estéi talmente secu, está todu aprigueráu, entós decorar con salsa y aceitunas.
Comentários