DEL CAMPUSINU TOL MUNDU APORVÉCHASE

Anguañu, muchas tierras comunales n’África, están siendo apañadas por empresas indias, árabes…, pa producir contra la sua pobración, mientras los campusinos de la rexón, quéidan ensin tierras qu’alfayen pa cariar. Pasando ellos mesmos fame, mientras esta producción de soya y miyu, e inclusu frores s’exportan.

Puedo aventurame más, cola agricultura escomienza haber excedentes na economía, con estos entama esistir crases que nun precisan trabayar la tierra direta nin indiretamente, sinon de los impuestos contra outra parte de la pobración.

Esto a lo llargu de la historia, fuí profundizándose más.

Colo que s’amuestra qu’esta agricultura y ganadería artesana, tamién fuí meyorándose y especializándose, pa tener cadavé qu’alimentar más pobración alministrativa, urbana y non campusina.

La economía feudal, especialmente rural, que duró n’España hasta’l sieglu XX, cola sua producción artesana, daba de comer a esgaya de parásitos, con múltiples impuestos y tasas, qu’arriquecían a una pobración improductiva cada vé más numarosa.

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