¿L'AGRICULTURA ECOLÓXICA PODRÍA ASISTIR A LA POBRACIÓN MUNDIAL?

Qué si l’agricultura ecolóxica podría asistir a tantos millones de pobración qu’hai anguaño, craramente, en cifras macroeconómicas, cumo se diz, nun lo séi a ciencia cierta, mas lo que si séi, ye qu’el “problema” del capitalismu nun ye precisamente la pouca producción, la escasez, la falta, sinon, lo que cría la crisis alimentaria, polo que sufre tantas calamidades tantas personas, ye la desigualdá, l’acumulación nunos poucos.

 

Agora mesmu, entovía nun se produz rialmente casi nada de Organismos Xeneticamente Modificaos, más conocíos por Tresxénicos, pa l’alimentación humana directa, agora lo que se produz ye destinu al cebo d’animales.

 

Todos estos “Tresxénicos” úsanse pa piensos, cumo’l miyu, cumo la soya, precipalmente.

 

Pa esto, está ocupándose grandes territorios que nun producen alimentos, cereales, verduras, frutas, hortícolas, tubérculos… sinon grasas y proteina animal que son los elementos que menos proporción precisamos na dieta y si vitaminas, i hidratos de carbonu.

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